На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Публикации Ахтопол / Ахтопол, Синеморец и 1% от стоте обекта

Ахтопол, Синеморец и 1% от стоте обекта
17.03.08 16:33

Автор:Dzver
Чорба от греховете на dzver.com

Най-сетне и ние си направихме ваканция. Септември не е от най-добрите месеци за море, но ние хванахме 4-5 топли дни на най-южните плажове в България и успяхме да си починем хубаво, макар и за малко.

На отиване видях смъртта в лицето, под формата на жълто Ламборджини Галардо. Мутрата се подаде точно на 20 метра пред мен с цяла ширина в моето платно, насрещно движейки се с поне 100km/h и се прибра в своята лента на 2 метра от мен, като ме принуди да нацепя до ламарината спирачката и почти да изляза от пътя.

Настанихме се в Ахтопол, като не планирахме да оставаме там, но после ни домързя да се местим. Ахтопол беше добър избор. Градчето е общо взето оживено, има няколко хубави заведения и доста голям плаж. Евтино е. 

Ахтопол

Ходихме на плаж на Синеморец. Уважихме и Резовския плаж “Силистар”, който освен че е известен, беше и доста плитък и скучен - подходящ за семейства с деца, които е добре да джапат до коляно. Пътят Ахтопол - Синеморец е “двулентов” - всяко разминаване е причина за тревога. Нееднократно видях стъкла по земята от спраскани фарове и огледала, както и шофьори, прибрали огледалата, за да карат малко по-спокойно. От Синеморец до Силистар е още по-зле - към теснотията на пътя се добавят и дупки, а непосредствено преди плажа има участък с кално каменен горски път. Не е добре за малки автомобили.

Ахтопол - Синеморец

Синеморския плаж беше много хубав и доста се забавлявахме там. Имаше дни със спокойно море и такива с бурно, в които се борихме с вълните.

На връщане отдадохме дължимото внимание на 100-те национални туристически обекта. Посетихме Созопол. Не си заслужава да го дискутирам, взехме един сравнително евтин печат (4 лв. вход за някакъв тъп музей). Ако ходя пак в БТС (за сребърна значка, примерно), ще препоръчам Созопол да бъде заменен с близкия резерват Ропотамо. Мястото е красиво и преживяването в него е много по-хубаво от тода да гледаме отново и отново реставрирани изпочупени грънци на хиляди години.

Ропотамо - Ахтопол

Черноморието изглежда доста застроено, пълно с необитаеми нови сгради. Не видях обаче никакви белези за курортни катаклизми, за каквито пишеше по вестници и форуми. Плажовете бяха почти почти празни. Идея си нямам какво е било август, но за нас беше хубаво

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0485