На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

21 Февруари 08, 21:37 / Автор: Стефка Крушкова
Без строежи по устието на Велека
Дарик Бургас

Защитената местност „Устието на Велека” няма да бъде застроена. Това е най-същественото изменение в проекта за Общ устройствен план на Царево след разглеждането му от Общински експертен съвет, провело се на 20 януари. Извън урбанизираните територии остават зоната „Силистар”, както и лонгозните гори над плажа „Бутамята” в Синеморец. В по-ранен етап на проекта за „Устието на Велека” и лонгозните гори бе предвиден и алтернативен вариант – нискоетажно вилно строителство.

 350 молби за промени на ОУП са получени след публичното обявяване на проекта през декември. Значителна част от тях са удовлетворени, най-вече свързаните със земи на местни жители, които са близо до строителните граници на селищата. Например в урбанизираната зона влизат местността „Харманите” от землището на Варвара и крайградските зони на Ахтопол.

 Общинският експертен съвет, председателстван от гл. архитект на общината Димитър Алексиев заседава в изпълнение заповед на кмета Петко Арнаудов от 15 февруари. Това е поредна стъпка от процедурата по приемане на новия Общ устройствен план на Царево. В 21-членния експертен съвет влизат представители на всички заинтересовани институции, на фирмата - автор на проекта, на местните власти, както и представител на МРРБ в лицето на арх. Митьо Виделов.

 Приетият от Общинския експертен съвет проект за ОУП ще бъде внесен за гласуване от съветниците на мартенската сесия.

Източник: dariknews.bg
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0257