На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

16 Октомври 08, 18:31 / Автор: Росица Амелева
Кметът на Царево: Не изключвам регистрация на рибен порт в Ахтопол
Дарик Бургас
Кметът на Царево Петко Арнаудов е внесъл предложение в ОбС в града, да бъде оторизиран да извърши регистрацията на пристанищата в Царево и Ахтопол. Намеренията на общината са в Царево да бъдат ресистрирани два порта – един за обществен транспорт и един за риболовен. В Ахтопол засега се предвижда регистрация на пристанище за общствен транспорт, като не е изключено и там да се премине към  процедура по обособяване и на рибарско пристанище.

 

Липсата на регистрирани риболовни пристанища и национална риболовна асоциация , може да се окаже пречка пред усвояването от България на 18-те млн. евро по Оперативна Програма Рибарство и Аквакултури.

 

В началото на месеца асоциацията БГ ФИШ предупреди за опасността да бъдат изтървани парите от ЕС. До момента обаче, все още няма регистрирано рибарско пристанище на територията на страната, както и не е стартирал процеса по преструктуриране на сектора, което е едно от изискванията на ЕС .

 

“Това което зависи от нас като общини сме го направили. Трябва обаче помощ и от държавата. Надявам се регистрацията да стане в срок и да успеем да кандидатстваме по ОП Рибарство и Аквакултури и да привлечем 2 млн. евро “, каза Петко Арнаудов.

 

Чуйте повече от кметът на Царево за опасността да бъдат загубени европейските средства предвидени модернизаране и реконструкция на рибарските пристанища.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.325