На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

02 Февруари 09, 22:57 / Автор: Дияна Бедросян
Областният “за” Ахтопол да е туристическо пристанище
Дарик Бургас
Делегацията на Н.Пр. Стефано Бенацио, която e на специално посещение в Бургаска област ще посети Царево и Ахтопол за да разгледа възможностите за развитие на туристическо пристанище. Това стана ясно по време на срещата на Негово Превъзходителство при областният управител Любомир Пантелеев. “Според нас възможностите за успешно туристическо пристанище в Ахтопол са много големи”, каза Стефано Бенацо.

Посланикът сподели идеята на италиански предприемачи, които искат да направят там туристическо пристанище. “Подкрепям изцяло това начинание в Ахтопол да бъде изградено модерно туристическо пристанище, като се отчетат интересите на местните рибари”, коментира Любомир Пантелеев.

Областният управител на Област Бургас Любомир Пантелеев прие в кабинета си Н.Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България. На срещата присъстваха още д-р Ецио Пераро, директор на Италиански културен институт в България, д-р Фабрицио Камастра, директор на Италиански институт за външна търговия в България и г-ца Стефания Абати търговско аташе към Посолство на Италия. “Тази година отбелязваме 130 години от установяване на дипломатически отношения между България и Италия и за нас перспективите за развитие са отлични във всички насоки”, каза посланикът.

Областният управител сподели нуждата от спешни и големи инвестиции в инфраструктурни проекти в региона, както и в изграждането на локални пречиствателни станции по морето. Пантелеев изрази своето удовлетворение от факта, че докато е бил народен представител е поел инициативата малките пристанища по Черноморието да бъдат предоставени на общините. “От миналата година това вече е факт и три пристанища са общински”, каза Пантелеев.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за развитие на Бургас и областта по отношение изграждането на трансграничния проект Коридор №8. Бургас ще бъде един от терминалите на Коридор №8 и регионът би могъл много по- добре да използва тези възможности, смята посланик Бенацо. В тази връзка италианската страна би ни оказала съдействие в областта на опазването на околната среда, туризма, екологията и обучението.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5342