На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

03 Февруари 09, 23:00 / Автор: Станимир Димитров
Италианският посланик в Царево
Дарик Бургас
Посланикът на Италия в България Стефано Бенацо, придружаван от италианска работна група, беше на посещение в Царево във връзка с проекта за изграждане на яхтено пристанище в Ахтопол – съобщиха от Общината.

Италианската делегация беше официално посрещната от кмета Петко Арнаудов, председателя на Общинския съвет Дечо Градев, зам.-кметовете и представители на общинска администрация Кметът Арнаудов сподели намеренията на общината да реализира два големи проекта -обособяването на две пристанища в Царево - за яхти и пътнически кораби и рибарско пристанище, и вторият - за изграждане на яхтено пристанище и лодкостоянки в Ахтопол.

Идеята е чрез подкрепата на италианското правителство да се търсят инвеститори и по пътя на публично-частното партньорство да се тръгне към изграждане на яхтено пристанище в Ахтопол. Кметът подчерта , че интересите на местните рибари ще бъдат защитени.

Инвестицията ще е за около 80 млн. евро. „Бях заинтригуван лично да дойда и да видя как стоят нещата и как вашата страна ще се справи с това предизвикателство. Мисля, че идеята да работите съвместно с италианците е много добра, тъй като ние имаме огромен опит в това отношение”, сподели посланикът на срещата в Царево.

Даниеле Индако, който представлява групата инвеститори от Италия и е инициаторът на проекта „Яхтополис”, сподели, че преговорите за изграждането на яхтено пристанище в Ахтопол са много напреднали и е може би въпрос на месеци да се започне изработването на проект, който ще обхване не само пристанището, но и цялата територия.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.4699