На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

03 Март 09, 18:14 / Автор: Дарик Бургас
Царево и "Де Ферари" подписаха протокол за разбирателство за „Яхтополис”
Дарик Бургас

 Община Царево и италианската фирма "Де Ферари", инициатор на проекта „Яхтополис” подписаха протокол за разбирателство, в който посочиха процедурата, която двете страни ще следват в партньорството между тях.

Кметът на Царево Петко Арнаудов поиска от италианците да представят ивестиционното си намерение, като уточнят обхвата на търговската дейност в пристанището.

Следваща стъпка ще е учредяване на смесено дружество - частно-общинско, което да управлява порта. Намеренията на италианските инвеститори е да изградят туристическо пристанище за елитна клиентела. Италианските инвеститори ще кандидатстват за сертификат за стратегически инвеститор клас А. Стойността на проекта „Яхтополис” е за около 80 млн. евро, а портът ще е от стратегическо значение за развитието на туризма и икономиката в региона.

Кметът отново постави за обсъждане основния въпрос как да се защитят интересите на местните рибари. Арх. Джорджо Рикети обясни, че рибарското пристанище може да съществува като част от един пристанищен комплекс, в който то ще оставя местна следа и характеристика, и това е желанието на инвеститорите. Той сподели идеята, която му е хрумнала още щом видял рибарските лодки в Ахтопол - да вземе част от тях и да ги вплете в новото пристанище и така да се оформи нещо като открит музей на риболова.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.5149