На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

13 Юли 10, 10:35 / Автор: Станимир Димитров
Царевският кмет умува за пристанищата
dariknews.bg

Община Царево разработва стратегия за развитие на двете пристанища – Царевското и Ахтополското, които й бяха безвъзмездно прехвърлени от държавата. Позицията на градоначалника Петко Арнаудов е, че пристанището в града трябва да се развива като модерно яхтено, пътническо и рибарско, а на това в Ахтопол да се даде предимство за развитие на яхтен туризъм.

Пристанищата ще бъдат общински и ще се експлоатират чрез общинското предприятие. Към момента постъпленията от годишни такси са близо 36 000 лв. През тази година в пристанището в Царево ще бъдат инвестирани 60 хил. лв. в изграждането на спортно-санитарен комплекс.

Кметът Арнаудов е поискал от лидерите на парламентарно представените политически партии в общината „БСП”, „Атака”, „ГЕРБ”, „ДСБ” и „СДС” да дадат становище за бъдещето на двете пристанища. До момента становище за бъдещата визия на обектите е дошло само от политическа партия „Атака”.

В изразената позиция от лидера на общинската организация  Тодор Гърланов се казва, че подкрепя всякакви усилия за просперитета на рибарството в града и общината, но предлага пристанищната такса за рибарите да е в минимален размер и задължително да отива в касата на рибарското сдружение, като средствата се използват за изграждане на съпътстващи постройки и рибна борса.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1437