На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

12 Септември 10, 14:56 / Автор: Дарик Бургас
Балкански скулптури в Ахтопол
dariknews.bg

Скулптурната експозиция на участниците във Втората международна лятна академия „Ахтопол 2010” беше представена в гръцкото училище в Ахтопол. На събитието присъстваха преподаватели и студенти от НХА в София и художествените академии в Белград, Скопие и Тракийския университет в Одрин, почитатели на изкуството, гости и жители на  морския град.

Експозицията откриха зам.-ректорът в НХА проф. Митко Динев и кметът на Царево Петко Арнаудов. Кметът връчи и официалните сертификати на участниците.

Идеята да се разменят студенти от чуждестранните академии с наши преподаватели и обратно особено е допаднала на гостите от Балканите. Проф. Петър Бонев от катедра „Резба” обясни, че проектът има за цел да се създават и развиват по-близки връзки с преподавателите от партньорските академии. Според него лятната академия в Ахтопол е възможност за контакти и обмен на нови методи на преподаване.

Организирана в такъв формат, лятната академия в Ахтопол създава условия за творчески контакт мужду опитния автор- скулптора, и прохождащите творци - студентите. В съвместната им работа скулпторите от партньорските академии установили , че най-много ги обединява балканският дух, балканският пластичен език и идентичното чувство за самосъхранение чрез изкуството, смята доц Цветослав Христов

Международната лятна академия се осъществява със съдействието на Община Царево и кметство Ахтопол. В гръцкото училище, което е творческа база на НХА , е експонирана и музейка сбирка. Сградата е отворена за граждани в сряда и петък.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.12