На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

26 Май 11, 19:09 / Автор: Росица Амелева
Археологическа конференция в Ахтопол
dariknews.bg
Международна конференция на тема Археология и прогнозно моделиране се провежда в Ахтопол. Тя е част от проект, изпълняван от Центъра за подводна археология в сътрудничество с Катедра „Археология" и Катедра „Картография и ГИС" към СУ „Св. Климент Охридски". Той е финансиран от Фонд „Научни изследвания" към университета..

Изпълнителите на проекта убедително доказват необходимостта от създаването на прогнозни модели, за да бъдат посочени евентуалните места, където биха могли да бъдат открити неизвестни към момента археологически обекти. Това е от огромно значение както за опазването, така и за управлението на културното наследство. В конференцията ще вземат участие представители на различни университети и институти от 10 страни по света: България, Румъния, Дания, Холандия, Франция, Великобритания, Грузия, Италия, Германия, САЩ.

Конференцията е организирана от Центъра за подводна археология, чиито съорганизатори са Катедра „Археология" и Катедра „Картография и ГИС" към СУ „Св. Климент Охридски", Фондация „Созопол", Община Царево и Общински музей, Царево.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.69