На море в Ахтопол Ahtopol - Частни квартири, вили и семейни хотели, бунгала.

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(1985)
Квартири в Ахтопол
Инфо - Ахтопол / Ahtopol
Публикации Ахтопол
Фото Галерия Ахтопол
Времето в Ахтопол
Календар
Вицове Ахтопол
Видео Ахтопол
Връзки
За контакти


Ахтопол Новини Обяви Ахтопол - Форум Ахтопол - Снимки Ахтопол Анкети

Ахтопол Новини / Ахтопол

28 Май 11, 09:13 / Автор: dariknews.bg
Светила в прогнозното моделиране в археологията се събраха в Ахтопол
dariknews.bg

Международната конференция, на която се обсъждат въпросите на прогнозното моделиране в археологията стартира в Ахтопол. 40-те участници от САЩ, Франция, Англия, Италия, Германия, Дания, Холандия, Грузия, Румъния и България са сред водещите умове в тази област.

„Имаме привилегията да живеем в район, богат на археологически обекти и в същото време да сме на брега на Черно море, което е рай за всеки изследовател на древността", каза кметът на Царево Петко Арнаудов.

Конференцията в Ахтопол събра най-големите светила в областта на прогнозното моделиране. Сред изтъкнатите гости бе американският професор Кенет Кваме от университета в Арканзас, топ изследователи в сферата на прогнозиращите модели в археологията.

Професорът сподели от опита си, че методите на модерното прогнозиране се прилагат най-успешно в слабо развитите части на Америка, например в села, където все още не е развит туризмът и няма толкова голяма индустриализация. Най-много тези методи били използвани в югоизточната част на Колорадо, където археолозите успели да открият много древни села на племена, живели в тази област. „Интересното е, че ние не показваме тези открития на обществото, защото се страхуваме, че това би било твърде опасно от гледна точка на това, че използваме много скъпа технология, а самите обекти са изключително деликатни и съществува риск да дойдат твърде много хора на мястото. Вместо това ние се свързваме с правителствени организации и им предаваме данните, които сме открили. Те от своя страна изпращат специалисти, които да направят предварителни изследвания и да изведат експонатите, които могат да бъдат взети в музей", разказа професорът.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1063